A blogról

Mielőtt nekikezdenél az olvasásnak, nézd meg a blog legelső cikkjét, - Titkok nyomában - alapismertető - ezzel könnyebben tudsz majd tájékozódni a blogon, s a facebook oldalon is. A világ tele van még megoldatlan rejtélyekkel. Kriptidek, misztikus, természetfeletti kreatúrák, felfedezetlen állatfajok, történelem előtti élőlények, földönkívüliek, eltitkolt génkísérletek, az élővilág nagy kérdései, s még sok más hasonló téma, a mindenség titkaival kapcsolatban. A blog érdekes történetekkel, feltevésekkel, bizonyítékokkal, ismertetőkkel, valamint elemzésekkel és elméletekkel szolgálhat azoknak, akiket érdekelnek az efféle dolgok.

Facebook

Keress rá a blog Facebook oldalára, több információért és képért!

Titkok nyomában - alapismertető

2011.08.05. 12:00 mormoth

 Új a blog, ezért nem minden információ tisztázott vele kapcsolatban. Miről szól? Mi, mit jelent? Milyen jelöléseket használ az oldal? Milyen cikkek várhatók? Ebben a posztban mindenki megismerkedhet az alapokkal.

 Legelsőként az elérhetőségek:

E-mail: titkoknyomaban@gmail.com
Facebook albumok (a cikkek linkjei): http://www.facebook.com/media/albums/?id=106295649470778
 
Ahogyan azt a blog ismertetőjéből is ki lehetett venni, a cikkek a világ és az emberiség eddigi nagy rejtélyeit próbálják majd leleplezni, legalábbis válaszokat keresni azokra. Ezen kívül ismertetőkben is bővelkedik majd. Azt elárulhatom, hogy a legfőbb témák a kriptozoológia, a zoológia, a paleontológia, s talán a földönkívüliek lesznek, de elsősorban az elsőnek felsoroltak. Ha valaki most kapcsolódik be az ilyen témákban, akkor egy kis fogalomtár:
 
Kriptozoológia:
A kriptozoológia olyan szóbeszéd vagy mitológia által leírt állatok tudománya, mely állatok létezése kérdéses, de nem bizonyítható, vagy amelyeket általánosan kihaltnak tartanak, de olykor egyes szemtanúk mégis látni vélik őket. Ezen állatok és nyomaik, vagy létük más bizonyítékai után kutatnak a kriptozoológusok.
 
Kriptid:
Szóbeszéd, vagy mitológia által leírt állatok, melyek létezésére még nem került elő döntő bizonyíték.
 
Zoológia:
A zoológia, azaz állattan, az állatok rendszerezésével, állatfajok és közösségeik megismerésével foglalkozó tudomány.
 
Paleontológia:
Az őslénytan - idegen szóval paleontológia - a történelem előtti életformák tanulmányozásának tudománya.
 
UFO és földönkívüli:
Ezt, csak azért írom le, mert sokan keverik a kettőt. A földönkívüliek, azok maguk az élőlények, az UFO-k pedig az azonosítatlan repülő tárgyak (gondolom, sokan tudják, csak megemlítettem).
 
Most pedig a cikkekről beszéljünk. A legfontosabb, hogy nem csak a blogon találhatóak meg a régebbi posztok. Nem kell keresgélni az eddigi cikkek között. A facebook oldalon, a fényképmappák egy-egy cikket jelölnek. A mappák borítóiról és címéről könnyen felismerhető a keresett poszt. A mappák leírásában pedig megtalálható a cikkhez vezető link. Három fajta cikk lesz:
 
„Közönséges” cikk:
Bármilyen témájú lehet, csak ritkán nagyon hosszú kiterjedésű. A benne lévő képek barna képkerettel vannak ellátva. A facebook mappákban „Cikk - …” jelzést kap. Ezek a leggyakoribb cikkek.
 
Kiemelt cikk:
Valamely ismert történetről, vagy kiemelten érdekes történetről ír, s általában alaposabb a rendes cikkeknél. Ezen cikkek képei fekete képkerettel vannak ellátva. A facebook mappákban „Cikk - kiemelt - …” jelzést kap. Ritkán fordulnak elő.
 
Felderítés:
Olyan cikkek, amelyek a Titkok nyomában „stábja” egy expedíciója, kirándulása, felderítése után íródnak. A túra során készített képek fehér képkeretet kapnak. Persze e „mozgalmak” céljai, a blog témaköreivel kapcsolatosak. A facebook mappákban „Cikk - felderítés - …” jelzést kapnak.
 
Nos, ezek voltak az alapok. Így már mindenki tud tájékozódni a blogon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://titkoknyomaban.blog.hu/api/trackback/id/tr413134755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása